Ukens låt #17

I vår nye spalte «Ukens låt» velger Popklikk seg ut en perle fra de siste 70 år med pophistorie. Formålet er å velge ut sanger litt utenom allfarvei slik at våre mange lesere kanskje kan oppdage noen nye favoritter. Nederst i saken finner du en spillelista der låtene blir lagt inn etterhvert som de dukker opp her. 

Ukens låt #17- The Beau Brummels: «Oh Lonesome Me» (1965)

Skal du arrangere bryggedans eller låvefest i sommer? Da behøver du ikke å se lenger enn til ukes låt. Det er en skikkelig hestetramper med håndklapping som drivende element. I midtpartiets gitarparti er det overhengende fare for hæla i taket, linedance og andre gymnastiske krumspring. Fyller de ikke dansegulvet med denne, er det ikke musikken du må bytte ut, men gjestene.

Dette er en coverversjon av en semiklassisk countrysviske, originalt skrevet og fremført av Don Gibson i 1957. Den funker også utmerket på dansegulvet. Hvis du derimot prøver deg med Neil Youngs nedstrippede versjon fra 1969, bør det i beste fall være som siste klinelåt.

Beau Brummels var et av hundrevis av amerikanske band som skulle bli det neste Beatles. Når sant skal sies var de av dem som kom nærmest med en pen rekke hits som «Laugh Laugh» og «Just A Little». De utviklet seg mer og mer i retning av folk og country. Alle deres fem 60-talls album kan anbefales, og særlig det siste, «Bradley’s Barn» fra 1968.

YouTube: Oh, Lonesome Me (youtube.com)

Øyvind Ødegaard
Øyvind Ødegaard
Artikler: 25