I sitt livs form

Plateanmeldelse: Motorpsycho – «Neigh!!» (album, 2024)

For min del er det sånn fatt med nye plater fra trondheimsbandet Motorpsycho at enten så faller jeg pladask – eller ikke. Noen ganger treffer de blink og andre ganger skjønner jeg ikke hva de holder på med. Det er sannsynligvis jeg som er problemet, for fanbasen til bandet er like stabil som grunnfjellet. Motorpsycho svikter heller aldri og har tross alt holdt det gående siden 1989, med i overkant av 30 utgivelser.   

Denne gangen får de inn en fulltreffer også hos undertegnede med det nye albumet «Neigh!!» (som selvfølgelig er en oppfølger til det litt roligere, men fine, albumet «Yay» som kom ut i fjor). 

Kjernen i bandet er og har vært Bent Sæther på bass/vokal og Hans Magnus «Snah» Ryan på gitar og vokal. Trommiser har kommet og gått, nytt av året er at rogalendingen Ingvald André Vassbø har sluttet seg til bandet.

På «Neigh!!» er det klampen i bånn og fullt trøkk omtrent fra A til Å. At Motorpsycho er landets regjerende psykedeliske rockeband har vært opplest og vedtatt lenge. Brorparten av låtene på «Neigh!!» er da også psykedelisk rock/progrock av beste merke, samtidig som det er mer melodiøst og Beatles-inspirert enn på lenge. Dette er Motorpsycho i sitt rette element, og i sitt livs form!

Plata åpner med den makelaust gode «Psycholab». En utrolig fengende og casual tromming driver låta framover. «Return To Sanity» holder også hva den lover, mens «This Is Your Captain» ruller framover som et godstog. Ryan tar seg av hovedvokalen på disse tre første sporene, og det gjør han med bravur.

Deretter flesker Bent Sæther til med «All My Life (I Love You)», en cover av den legendariske kanadieren Alexander «Skip» Spence, kjent fra 60-tallsbandet Moby Grape. Motorpsycho tar godt vare på villskapen i låten til denne legenden (Spence gikk bort i 1999 etter et hardt liv med rockenroll). «Elysium, Soon» er klassisk Motorpsycho i øs-pøs-modus, mens «Revenants» er platas pusterom. 

Beste spor: Nevnte «Psycholab», «Return To Sanity», monster-prog-låta «This Is Your Captain», den formidabelt fine singelen «All My Life (I Love You)», «Elysium, Soon» og «Crownee Says».   

Foto: Promo

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen

Naturviter, skribent og popmusiker av sjel og hjerte.

Artikler: 220