Som skapt for en stor scene

Plateanmeldelse: Efterklang – «Things We Have In Common» (album, 2024)

Tidligere i år har vi omtalt de to danske bandene, Rigmor, og deres deilige indiepop med danske tekster og Kindsight, med sin fengende engelskspråklige og gitarbaserte indiepop.

Her kommer enda et bra album fra Danmark: Efterklang, et dansk post-rock band fra København. Musikken til Efterklang kan best beskrives som en mellomting mellom nordisk elektronika, jazz og The Flaming Lips. Bandet består av de tre faste medlemmene og barndomsvennene Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg. 

Det er også et element av indie-folk a la The National ute og går, bare hør den fine «Getting Reminders» med sine blåsere og folkete gitar, eller «Sentiment». Det hele starter derimot med den dramatiske og basstunge «Balancing Stones» med Mabe Fratti fra Guatemala på gjestevokal. Et spennende valg. Mabe Fratti gjester også på den fine, småfunky «Plant». 

Platas gylne øyeblikk er likevel den svært fine, episke «Animated Heart», også den med Sønderjysk Pigekor som tilfører låten storhet. Låten åpner forsiktig med kassegitaren og pikekoret, men ender i en sonisk kakafoni uten sidestykke. Veldig tøft, indeed.

«Things We Have In Common” oppleves som et modent og rikt sammensatt album, fullendt i idé og smakfullt i sin produksjon. Det er også Efterklangs sjuende studioalbum og bander har tidligere høstet gode kritikker i utenlandske aviser/blader som The Independent, The Guardian, Pitchfork og The New York Times for sine utgivelser. Med «TWHIC» tar de steget opp minst én divisjon.

«Things We Have In Common» er blitt et storveis album av internasjonalt merke, med strykere, Sønderjysk Pigekor og med låter som skapt for de store scenene. Dansk musikk er på vei mot nye høyder. Vi tar bølgen.

Foto: Promo

Jon Erik Eriksen
Jon Erik Eriksen

Naturviter, skribent og popmusiker av sjel og hjerte.

Artikler: 222