Ukens låt #29


I vår spalte «Ukens låt» velger Popklikk seg ut en perle fra de siste 70 år med pophistorie. Formålet er å velge ut sanger litt utenom allfarvei slik at våre mange lesere kanskje kan oppdage noen nye favoritter. Nederst i saken finner du en spillelista der låtene blir lagt inn etterhvert som de dukker opp her.

Ukens låt #29: Jason Falkner – «Author Unknown» (1999)

Om klokkene ikke akkurat ringer for deg når navnet Jason Falkner kommer deg i møte, er det både forståelig og litt trist. Forståelig fordi Jason ikke akkurat er allemannseie, trist fordi han, godt hjulpet av produsent Nigel Godrich, lagde et av 1990-tallets fineste popalbum.

For på «Can You Still Feel?» (1999) brenner Falkner for kunsten. Han knuser all motstand og knekker opptil flere koder. Falkner, som før han gikk solo spilte i herlige pop-orkestre som Three O’Clock og Jellyfish. 

Ukens utvalgte låt, «Author Unknown», kan best beskrives som powerpop, eller kanskje bedre; en poppete utgave av Matthew Sweet med en touch av Cheap Trick og XTC. En svært melodiøs og energisk låt der hardtslående trommer og et vell av el-gitarer slåss om oppmerksomheten. Resultatet er både råsterkt og helmaks. Akkurat som resten av låtene på «Can You Still Feel?». 


Espen A. Amundsen
Espen A. Amundsen

Idéhistoriker og tidligere musikkredaktør i ABC Nyheter.

Artikler: 1721